VII. Alcufer Kispályás Labdarúgó Kupa

ISD Dunaferr Aranyérmes az Alcufer kupán

Györ-Gyirmóton az Alcufer Stadionban rendezték meg 30 gárda részvételével szeptember 29-én, szombaton a VII. Alcufer Kupa nemzetközi kispályás labdarúgó tornát. Dunaújvárost a Dunaferr kispályás labdarúgó csapata képviselte. Remekül előkészített pályák, nagyszerű körülmények fogadták a játékosokat. A mienk a négycsapatos csoportban a Szombathelyről érkező Aptiv ellen kezdték meg a szereplésüket, akiket nagy csatában 2:0 arányban sikerült legyőzniük.

A folytatásban az ajkai Mal Zrt következett, akik nagy csatában döntetlenre végeztek az újvárosi fiúkkal, miután korán megszerezték a vezetést, amit csak a hajrában egalizált Mazán Balázs. (1:1) A csoport utolsó találkozóján az volt a kérdés, hogy a nem túl acélos szombathelyi Mozdonyjavító Kft csapatát sikerül-e hat gólos különbséggel felülmúlni, ugyanis akkor első helyen jutott volna tovább a Dunaferr. A végeredmény 9:1 lett így csoportgyőztesként léptek tovább Horváth Csabáék. Az egyenes kieséses szakaszban már a legjobb nyolc közé jutás volt a tét és igen komoly ellenfél várt a mieinkre, a házigazda (egy alkalommál már a kupát is elhódító) Alcufer Kft. Rendkívül nagy csatában sikerült elbúcsúztatni őket egy szépségdíjas góllal, amit Mazán Balázs szerzett. Érdemes megjegyezni, hogy tavaly pont az Alcufer csapata ellen esett ki a Dunaferr büntetőkkel.

Aztán ismét egy régi ismerős következett az Ajkai Elektronikai Kft, akik (ugyancsak büntetőkkel) már egy alkalommal felülmúlták a dunaújvárosiakat két évvel ezelőtt, tehát itt is volt törleszteni valónk. Meg is nyerték a fiúk a mérkőzést 2:0-ra, így már a legjobb négy között folytathatták. A legutóbbi bronzérmes K&H Bank alakulata egész nap kiválóan szerepelt és a döntőbe jutást igen komolyan gondolták ezen a tornán. Az újvárosi fiúk azonban két gólt lőve (egyet sem kapva) megállították az addig remeklő (végül idén is bronzérmes) csapatot.

A döntőben a karcagi E-Hull csapott össze a Dunaferrel. A mérkőzésen enyhe mezőnyfölényt harcolt ki Vincze Dezső vezérletével a Dunaújváros, de a gólra a hajráig várni kellett.Ekkor Mazán Balázs fordult le nagyszerű ütemben a védőjéről és a kapu jobb oldalába lőtt. Az utolsó percekben minden tartalékát mozgósította ellenfelünk, de nem tudtak kifogni Pirik Ferenc hálóőr dolgán. Újabb gól tehát már nem esett, így kupagyőztes lett a Dunaferr gárdája.

Az Alcufer kupák történetében egy alkalommal sikerült eddig ez, mégpedig az első tornán, tehát hat év után akasztották újra a Dunaújvárosi fiúk nyakába az aranyérmet. A gólkirályi cím is újvárosba került, Mazán Balázs révén. A gyönyörű serlegek és a különdíjak átvétele után maradt az ünneplés. Zengett az „Újváros! Újváros!” rigmus a Gyirmóti stadionban. Nem marad más hátra, mint, hogy jövőre meg kell védeni a bajnoki címet! Gratulálunk a fiúknak.

Az ISD Dunaferr labdarúgó csapat tagjai

Prik Ferenc, Nagy Tamás, Németh Tamás, Mazán Balázs, Nagy Tibor, Vincze Dezső, Hatvany Attila, Zemankó Zoltán, Nagy Márk, Lázár Dávid, Markovics Tamás, Vajai Viktor. Segítők: Tóth Imre, Horváth Csaba, Kalácska András (csapatvezetők) Bába Mihály (gyúró) Dudar Katalin, Szűcs Vivien (technikai személyzet)

Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros