Carissa Közgyűlés a Corso Étteremben utoljára

Carissa Közgyűlés a Corso Étteremben utoljára
Corso Étterem és Söröző
Dunaújváros, 2025. június 26. csütörtök, 17.30
Közel négy évtizedes működés után zár be Dunaújváros egyik legendás étterme a Corso. A Dózsa Városrészben található étterem 1986 óta fogadta a vendégeket és én magam soha nem gondoltam volna, hogy egyszer bezár. Nagyon sok szép emlék fűz ide sokunkat, számtalan mérföldkövet ünnepeltünk, felejthetetlen ételeket fogyasztottunk az itt készített és több díjat is nyert Bugaci Húsgombócleves például messzi földön híres volt. Nyilván nincs igazán udvarias módja egy étterem bezárásának, annyira megszoktuk, hogy a „Corso ott van…”. Ha éhesek voltunk, csak beugrottunk… nagyon fog hiányozni, de azért méltóképpen elbúcsúztunk az étteremtől és a személyzettől, hiszen a Carissa Sportegyesület soron következő közgyűlését ott tartottuk.
És akkor térjünk rá a közgyűlésre:
Az egyesület sikeresen megtartotta közgyűlését. Áttekintettük a pénzügyi jelentéseket megválasztottuk az új tisztségviselőket, valamint megvitattuk az egyesület tevékenységeit és jövőbeli irányvonalait.
A közgyűlés mindig kulcsfontosságú az átláthatóság, az elszámoltathatóság és a tagok elkötelezettsége szempontjából egy szervezeten belül.
Átbeszéltük az elmúlt esztendő, a 2024-es év teljesítményét, gazdasági mutatóit. Elnökséget választottunk, de úgyis fogalmazhatnánk, hogy megerősítettük a régi elnökséget. Így Tóth Imre elnököl a következő 5 évben is, Arth Imre alelnökként, míg Petrás Gábor titkárként segíti az egyesület munkáját újabb 5 esztendőn keresztül.
A tagok különféle kérdéseket vitattak meg, beleértve az egyesület tevékenységeit, jövőbeli terveit (felmerült egy Carissa Sportnap lehetősége is javaslatként), de átbeszéltük az egyesület szabályainak és irányelveinek javasolt módosításait is. Egy új taggal erősödött a csapat, ugyanis Miklós Csaba felvételét egyhangúlag támogatta a tagság.
A gyűlést az egyesület szabályai és előírásai szerint bonyolítottuk le, biztosítva a tisztességes és átlátható folyamatot minden tag számára. Nyilván egy ilyen találkozó a csapatépítésen, a közösségi élményen túl, arra is lehetőséget ad a tagoknak, hogy tájékozódjanak az egyesület tevékenységéről, elmondják véleményüket, és részt vegyenek a szervezet jövőjének alakításában.
Aztán elfogyasztottuk utoljára a finom ételeket a Corso Étterem és Söröző teraszán tudomásul véve, hogy ez egyúttal számunkra a történelmi és legendás helyszín végét jelenti.
Bába Attila Üzletvezető azt azért jelezte, hogy a Corso kollektívája az Élményfürdő éttermét tovább üzemelteti és a kiszállításokat is bonyolítja… ennek örülünk, de az is biztos, hogy a város szegényebb lett egy nagyszerű étteremmel…